Založ si blog

Tak mi to pripadá, . . . . žiaľ.

Podstatná časť našich politikov mi v porovnaní s českými pripadala  často  ako skupinka nie úplne vyzretých osobností. Napr. v tom , že si nie  vždy uvedomujú rozdiel medzi okresnou a štátnou úrovňou. Prečo tomu je  tak, to je na dlhší rozhovor a niekedy sa k tejto téme vrátim. Teraz ale o inom :  o nových trendoch v tejto oblasti  a to na príklade dvoch udalostí z posledných dní.

Prvým momentom bolo  problematické  vyhlásenie R. Fica pri návšteve Erdogana, že  EÚ  musí vysvetliť , prečo  nechce prijať štát, ktorý splnil všetky podmienky vstupu. Keďže to povedal stojac vedľa Turka a  hneď potom, ako sa Erdogan  vyžaloval o tureckých problémoch so vstupom,  bolo jasné koho tým myslí ( chybičkou krásy ale je, že Turecko ešte ani zďaleka nesplnilo všetky  podmienky vstupu). Pritom to zrejme  ani sám predseda tureckej vlády a šéf umiernenej islamistickej strany  so vstupom  do EÚ   nemyslí až tak vážne.  Pripadá mi, že  si chce tlakom  vydobyť nadštandardne podmienky ( ak by sa vstup preda len ukázal reálnym)  alebo -a to je skôr pravdou –  chce rozhodiť rukami, nuž keď nechcete…. Doma – medzi jeho islamistickými voličmi a tiež  v islamskom svete  by mu totiž vstup do európskeho spolku  imidžovo veľmi nepomohol.  Rozdiel medzi skutočným  plnením podmienok vstupu a deklaráciou  ich premiéra si napr. Nečas uvedomuje a kultúrne vyhlásil niečo v tom zmysle,  že podporuje Turecko a je presvedčený, že po splnení podmienok bude prijaté. A tak mi , nie po prvý raz, napadlo, či naši politici musia  nekriticky nadbiehať každej štátnej návšteve. Alebo chceme v tomto tromfnúť Viktora Orbána?

Druhý moment ma ale  udivil ešte viac . Kým po prijatí nového fiškálneho rozpočtu  EÚ sa R.Fico správal síce nie veľmi taktne ( oslavoval vydobyté peniaze ) ,  ale predsa len viac menej v rámci noriem štátnickej slušnosti,  Nečas politicky, morálne a ľudsky ( minimálne pre mňa) úplne vyhorel  s týmto vyhlásením:  Hrozba vetem pomohla, ČR od unie získá štvrtou nejvyšší sumu.

Takže trend je taký, že my sa moc nezlepšujeme, ale iní sa psujú.

Kto vyrába slovenský fašizmus?

09.03.2016

V dnešnej tlači a v elektronických médiach sa objavilo niekoľko analýz príčin vstupu kotlebovcov do parlamentu. Znejú vedecky a objektívne (súvis s Ficovým strašením imigrantmi, so štyri roky neriešenou korupciou, oligarchami a pod) a hlavne medzinárodne dôležito, ale ani jedna neudiera klinec po hlavičke. Napokon prečo by aj mala. Veď tou hlavnou príčinou je účelovo [...]

Nebyť „ tých Židov“, Tiso by bol vlastne OK. Aj toto zaznieva. ..

16.03.2014

Poludnie v kaviarničke stredoslovenského okresného mesta. Je piatok 14. marca a rádio prináša správy. Jednou z tém je výročie vyhlásenia vojnového slovenského štátu. Ako sa stáva u nás pomaly rituálom, spomínajú sa takmer výlučne len židovské transporty, učitelia zorganizovali exkurzie študentov do Osvienčimu… A čo desaťtisíce „nežidovských“ [...]

Mentálne geto Štefana Hríba.

15.02.2013

Do ostatného stretnutia relácie Večer pod lampou (14. februára 2013) pozval Štefan Hríb dve skupiny najväčšej slovenskej cirkvi. Servíroval ich oddelene a postupne. Jednu tvorili mladí aktivisti – členovia cirkevných spoločenstiev (niečo ako krúžkov) na lokálnej úrovni a druhú ťažkí profíci, predstavitelia reholí doplnení bývalým exorcistom – [...]

Russia Lenin Death Anniversary

Ruskí komunisti zúria. Tvrdia, že Putinov obľúbený filozof bol silný zástanca fašizmu

28.04.2024 17:00

Komunisti žiadajú prokuratúru, aby posúdila tvorbu filozofa Ivana Iľjina. Riaditeľ školy, ktorú po ňom pomenovali, vidí v pozadí sprisahanie Západu.

spišiak

Ďalšia nehoda politika, Spišiak narazil do plota: Oslepilo ma slnko, vysypali sa na mňa papieriky

28.04.2024 16:54

Poslanec Progresívneho Slovenska Jaroslav Spišiak mal dopravnú nehodu, narazil do plota.

Titanic - fotografia ľadovca

Hodinky najbohatšieho muža na Titaniku sa predali za viac ako milión libier

28.04.2024 16:28

Zlaté vreckové hodinky, ktoré patrili najbohatšiemu cestujúcemu na palube Titaniku, sa predali za takmer 1,2 milióna libier.

fico, šimečka

Prieskum: Smer vedie, ale PS a Hlas sú blízko. V parlamente by boli aj SNS a Republika

28.04.2024 14:45

Najvyššie preferencie v apríli má strana Smer, ktorá by získala 21,1 percenta hlasov. V parlamente by bolo podľa prieskumu Focusu 7 strán.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 18509x
Priemerná čítanosť článkov: 3085x

Autor blogu

Kategórie